Pravila o privatnosti podataka

Naša web stranica može se koristiti bez unosa osobnih podataka. Međutim, različita pravila mogu se primijeniti na određene usluge na našoj web stranici, a opisane su u nastavku. Od vas prikupljamo vaše osobne podatke (npr. Ime, adresu, adresu e-pošte, telefonski broj itd.) Prema odredbama EU zakona o zaštiti podataka. Informacije se smatraju osobnim ako se mogu povezati isključivo s određenom fizičkom osobom. Pravni okvir za zaštitu podataka može se naći u eu Zakonu o zaštiti podataka (GDPR).Donje odredbe služe za pružanje informacija o načinu, opsegu i svrsi prikupljanja, korištenja i obrade osobnih podataka od strane pružatelja usluga.

 

Epočetnik je blog koji ne pruža niti ne naplaćuje nikakve usluge. Na web stranicama epocetnik.com možete pronaći korisne informacije o tome kako napraviti web stranicu, o internet marketingu, online oglašavanju i slično, ali pošto ne nudimo nikakve usluge nismo regiostrirani kao tvrtka.

Autor svih tekstova i odgovorna osoba za vaše podatke je Bojan Ivančić, Pazinska 4, 52100 Pula, Hrvatska. Možete ga kontaktirati putem mail adrese [email protected]

 

Imajte na umu da prijenos podataka putem interneta podliježe sigurnosnim rizicima i stoga ne može biti osigurana potpuna zaštita od pristupa treće strane za prijenos podataka.

 

Kolačići

Naša web stranica koristi takozvane kolačiće kako bi prepoznala ponavljanje korištenja naše web stranice od strane istog korisnika / pretplatnika internetske veze. Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš internetski preglednik preuzima i pohranjuje na vašem računalu. Koriste se za poboljšanje naše web stranice i usluga. U većini slučajeva, to su takozvani “kolačići sesije” koji se brišu nakon što napustite našu web stranicu.

U određenoj mjeri, ti kolačići također prenose informacije koje se automatski koriste za prepoznavanje. Prepoznavanje se događa putem IP adrese spremljene u kolačiće. Tako dobiveni podaci koriste se za poboljšanje naših usluga i ubrzanje vašeg pristupa web stranici.

Možete spriječiti instaliranje kolačića prilagodbom postavki u softveru preglednika u skladu s tim. Ipak, trebate biti svjesni da time nećete biti u mogućnosti iskoristiti sve funkcije naše web stranice.

 

Podaci poslužitelja

Zbog tehničkih razloga prikupljaju se sljedeći podaci: Internet preglednik koji nam šalje nas ili našeg pružatelja web prostora (tzv. Log datoteke poslužitelja):

 

vrstu i verziju preglednika koju koristite

operacijski sustav

web-lokacije koje su vas povezali s našom web-lokacijom (URL preporuke)

web stranice koje posjećujete

datum i vrijeme vašeg posjeta

vašu Internet Protocol (IP) adresu

Ovi anonimni podaci pohranjuju se zasebno od bilo kakvih osobnih podataka koje ste imali, čime se onemogućuje povezivanje s bilo kojom osobom. Podaci se koriste u statističke svrhe radi poboljšanja naših web stranica i usluga.

 

Svrha registracijeNudimo Vam mogućnost da se prijavite za našu web stranicu. Podaci koje ste unijeli prilikom prijave, kao što je prikazano u obrascu za registraciju (ime, e-mail), prikupljaju se i pohranjuju isključivo za upotrebu na našoj web stranici. Pri prijavi za našu web stranicu pohranjujemo i vašu IP adresu i datum i vrijeme koje ste registrirali. To nam služi da se zaštitimo u slučaju da treća strana neodgovarajuće i bez vašeg znanja koristi vaše podatke kako bi se registrirali za našu web stranicu. Nijedna od ovih informacija nije prenesena trećim stranama. Niti jedna od tih informacija ne odgovara ni jednoj informaciji koju mogu prikupljati druge komponente naše web stranice. Kontaktirajte nasNa našoj web stranici nudimo Vam mogućnost da nas kontaktirate putem e-maila i / ili putem kontakt obrasca. U takvom slučaju, informacije koje pruža korisnik pohranjuju se radi olakšavanja komunikacije s korisnikom. Podaci nisu preneseni trećim stranama. Niti jedna od tih informacija ne odgovara ni jednoj informaciji koju mogu prikupljati druge komponente naše web stranice. Objavljivanje komentaraNa našoj internetskoj stranici nudimo vam mogućnost da pošaljete komentare o pojedinim člancima. U tu svrhu pohranjuje se IP adresa pretplatnika korisnika / internetske veze. Ove informacije pohranjuju se za našu sigurnost u slučaju da autor kroz svoje komentare krši prava trećih strana i / ili upiše protupravni sadržaj. Slijedom toga, imamo izravan interes za pohranjene podatke autora, osobito s obzirom da smo možda potencijalno odgovorni za takve kršenja. Podaci nisu preneseni trećim stranama. Niti jedna od tih informacija ne odgovara ni jednoj informaciji koju mogu prikupljati druge komponente naše web stranice. Pretplatite se na komentareNa našoj internetskoj stranici nudimo vam mogućnost da se pretplatite na sljedeće komentare o članku o kojem namjeravate komentirati. Kada odaberete ovu opciju, primit ćete potvrdu e-pošte koja se koristi da biste utvrdili jeste li zapravo vlasnik unesene adrese e-pošte. Možete u bilo kojem trenutku opozvati svoju odluku da se pretplatite na takve daljnje komentare. U e-poruci za potvrdu pronaći ćete dodatne pojedinosti. Nisu dobiveni podaci preneseni trećim stranama. Niti jedna od tih informacija ne odgovara ni jednoj informaciji koju mogu prikupljati druge komponente naše web stranice.

 

Upotreba Google Analyticsa s anonimnošćuNaša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize od tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 SAD, od sada nazvanu “Google”. Google Analytics upotrebljava takozvane “kolačiće”, tekstualne datoteke pohranjene na vašem računalu kako bi olakšale analizu vaše upotrebe web-lokacije.Informacije generirane ovim kolačićima, kao što su vrijeme, mjesto i učestalost vaših posjeta našoj web stranici, uključujući vašu IP adresu, prenose se na Googleovu lokaciju u SAD-u i spremaju se tamo.Na našoj web-lokaciji upotrebljavamo Google Analytics s značajkom anonimizacije IP-a. Na taj način Google skraćuje i time anonimizira vašu IP adresu prije nego što ga prenese iz država članica Europske unije ili država potpisnica Sporazumu o Europskom gospodarskom prostoru.Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu naše web stranice, sastavio izvješća o aktivnostima web stranica za nas i pružio druge usluge vezane uz korištenje web stranica i interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama ako je to zakonom propisano ili u mjeri u kojoj ti podaci obrađuju treće strane u ime tvrtke Google.Google navodi da nikada neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Možete spriječiti instaliranje kolačića prilagodbom postavki u softveru preglednika u skladu s tim. Ipak, trebate biti svjesni da time nećete biti u mogućnosti iskoristiti sve funkcije naše web stranice.Google također nudi opciju za onemogućavanje najčešćih preglednika, čime vam omogućuje veću kontrolu nad podacima koje Google prikuplja i obrađuje. Ako omogućite tu opciju, informacije o posjetu vašoj web-lokaciji ne prenose se u Google Analytics. Međutim, aktivacija ne sprječava prijenos podataka nama ili bilo kojoj drugoj web analitičkoj usluzi koju koristimo. Dodatne informacije o opciji za onemogućavanje koje nudi Google i kako omogućiti tu opciju potražite na adresi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

 

Upotreba Google karata s komponentama preporukaNa našoj web-lokaciji upotrebljavamo komponentu “Google karte” u kombinaciji s takozvanom “funkcijom dijeljenja”. “Google Karte” je usluga tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 SAD, od sada “Google”.Svaki put kada se ta komponenta poziva, Google postavlja kolačić za obradu korisničkih konfiguracija i podataka kada se prikaže stranica s integriranom komponentom “Google karte”. Kao opće pravilo, ovaj kolačić se ne briše zatvaranjem preglednika, već nakon određenog vremena istječe, sve dok ga vas ranije ručno ne briše.Ako se ne slažete s ovom obradom vaših podataka, možete isključiti uslugu “Google Karte” i time spriječiti prijenos podataka Googleu. Da biste to učinili, morate deaktivirati Java Script funkciju u pregledniku. Međutim, želimo istaknuti da u ovom slučaju nećete moći upotrebljavati “Google karte” ili barem samo u ograničenoj mjeri.Korištenje “Google Karata” i informacija dobivenih putem “Google Karte” je u skladu s Googleovim Uvjetima korištenja http://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.htmlkao i dodatne Uvjete i odredbe za “Google Karte” https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html.Funkcija Google karata također uključuje sljedeće tipke za preporuku: “Google + -Button” iz tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA;”Facebook-Button” iz tvrtke Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA;”Twitter-Button” iz tvrtke Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD.

 

Pozivom na stranicu “Google karte” ove “komponente preporuke” uzrokuju preglednik koji koristite za preuzimanje odgovarajućeg prikaza komponente od odgovarajućeg pružatelja usluga. Na taj način, gore navedeni davatelj usluga bit će obaviješten o određenoj stranici naše web stranice koju trenutno posjećujete.Ako ste prijavljeni na svoj osobni račun kod pružatelja usluge koji ste prethodno spomenuli u trenutku pozivanja stranice “Google Karte”, to će moći prikupiti informacije dobivene s web stranica koje preporučuje vas, kao i vaša IP adresa i druge relevantne podatke preglednika i povezati je s vašim računom.Ako želite spriječiti prijenos i pohranu podataka od strane pružatelja usluge o vama i vašem ponašanju na našoj web stranici, morate se odjaviti od tih davatelja prije nego što posjetite našu web stranicu.Više o prikupljanju podataka dotičnih dobavljača možete saznati putem sljedećih linkova: Pravila o privatnosti Twitter: https://twitter.com/privacy?lang=dePravila o privatnosti Facebook: https://de-en.facebook.com/about/privacyPravila o privatnosti za Google+: https://developers.google.com/+/web/buttons-policy

 

Upotreba Google karataKoristimo komponentu “Google Karte” tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, u daljnjem tekstu “Google”.Google postavlja kolačić za obradu korisničkih konfiguracija i podataka kada se prikaže stranica s integriranom komponentom “Google Karte”. Kao opće pravilo, ovaj kolačić se ne briše zatvaranjem preglednika, već nakon određenog vremena istječe, sve dok ga vas ranije ručno ne briše.Ako se ne slažete s ovom obradom vaših podataka, možete isključiti uslugu “Google Karte” i time spriječiti prijenos podataka Googleu. Da biste to učinili, morate deaktivirati Java Script funkciju u pregledniku. Međutim, želimo istaknuti da u ovom slučaju nećete moći upotrebljavati “Google karte” ili barem samo u ograničenoj mjeri.Korištenje “Google Karata” i podataka dobivenih putem “Google Karte” je u skladu s Googleovim Uvjetima korištenjahttp://www.google.de/intl/de/policies/terms/regional.htmlkao i dodatne Uvjete i odredbe za “Google Karte”https://www.google.com/intl/de_de/help/terms_maps.html.

 

Korištenje Facebookovih komponentiNaša web stranica koristi komponente koje pruža facebook.com. Facebook je usluga tvrtke Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD.Svaki put kada naša web stranica primi zahtjev za pristup opremljenom s Facebook komponentom, komponenta traži vašem pregledniku da preuzme sliku ove Facebook komponente. Putem ovog procesa, Facebook upoznaje točno koja se stranica naše web stranice posjećuje.Kada pristupate našim stranicama dok ste prijavljeni na Facebook, Facebook koristi informacije prikupljene ovom komponentom kako bi odredio preciznu stranicu koju gledate i pridružuje te informacije na vaš osobni račun na Facebooku. Kad god kliknete gumb “Sviđa mi se”, ili unesete komentar, te se informacije prenose na vaš osobni račun na Facebooku i pohranjuju se tamo. Također, Facebook je obaviješten o vašem posjetu našoj web stranici. To se događa bez obzira na to klikate li komponentu ili ne.Ako želite spriječiti prijenos i pohranu podataka Facebooka o vama i vašoj interakciji s našom web lokacijom, prvo se morate odjaviti s Facebooka prije nego što posjetite našu web stranicu. Pravila o zaštiti podataka na Facebooku pružaju dodatne informacije, posebice o prikupljanju i korištenju podataka od strane Facebooka, vaša prava u vezi s tim, kao i opcije koje vam stoje na raspolaganju za zaštitu privatnosti: https: // facebook. hr / o / privatnost /Osim toga, alati su slobodno dostupni na tržištu koji se mogu koristiti za blokiranje društvenih dodataka Facebook s dodatkom koji se dodaje svim najčešće korištenim preglednicima: http://webgraph.com/resources/facebookblocker/Pregled dodataka za Facebook možete pronaći na https://developers.facebook.com/docs/plugins/

 

Upotreba komponenti usluge YouTube s poboljšanim načinom zaštite podatakaNa našoj web stranici koristimo komponente (videozapise) usluge YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, USA, tvrtke Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.U tu svrhu upotrebljavamo opciju “- poboljšani način zaštite podataka -” koju pruža YouTube.Kada prikazujete stranicu s ugrađenim videozapisom, veza će se izvršiti na poslužitelju usluge YouTube, a sadržaj će se prikazati na web-lokaciji putem komunikacije u pregledniku.Prema informacijama koje pruža YouTube, u “- poboljšanom načinu zaštite podataka”, podaci se prenose samo na poslužitelj YouTube, a posebno na našim web stranicama koje ste posjetili, ako gledate videozapis. Ako ste istodobno prijavljeni na uslugu YouTube, te će se informacije podudarati s vašim računom članova usluge YouTube. To možete spriječiti tako da se prijavite s računa svog člana prije nego što posjetite našu web stranicu.Google nudi sljedeće informacije o zaštiti podataka pod sljedećom vezom:https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/
Korištenje MailChimp Suglasnost za glasanje Od vas će se tražiti da pristanete na korištenje vaših osobnih podataka za primanje našeg newslettera na sljedeći način: “Pročitao sam pravila o privatnosti i dajem pristanak na podatke koje obrađuju davatelji usluga”. Koristimo newsletter kako bismo vam pružili redovita ažuriranja o našim ponudama. Za primanje našeg biltena trebat će vam važeća adresa e-pošte. Registracijom za newsletter spremit ćemo vašu IP adresu, datum i vrijeme registracije. To će se koristiti u slučaju da treća strana zloupotrebe vašu adresu e-pošte kako bi se pretplatila na naš newsletter bez vašeg znanja. Nećemo usporediti podatke prikupljene tijekom registracije newslettera s ostalim podacima koje bi mogle prikupiti druge komponente našeg web mjesta.  Bilten putem MailChimpa Mi koristimo MailChimp kako bismo poslali naš newsletter našim pretplatnicima. MailChimp je usluga tvrtke The Rocket Science Group, LLC, 512 Means Street, Suite 404, Atlanta, GA 30318, SAD. Podaci pohranjeni kada se registrirate za bilten (adresa e-pošte, ime, IP adresa i vrijeme i datum registracije) bit će poslani na poslužitelj koji upravlja The Rocket Science Group u Sjedinjenim Američkim Državama i pohranjeni u skladu s Safe Harbor ugovorom. Dodatne informacije o zaštiti podataka koje nudi MailChimp mogu se naći na: http://mailchimp.com/legal/privacy/ Možete otkazati pretplatu na bilten i opozvati svoj pristanak za pohranu tih podataka u bilo kojem trenutku s budućim učinkom. Upute za poduzimanje ovog koraka potražite u e-poruci za potvrdu i svakom biltenu. Praćenje biltena Naš bilten sadrži tzv. Web-bugove koji nam omogućuju da prepoznamo je li i kada je otvorena e-adresa te koja veza u e-poruci kliknete njezin primatelj. Ovi podaci su pohranjeni kako bismo najbolje uskladili naš newsletter s željama i interesima naših pretplatnika. Prema tome, tako prikupljeni podaci služe za slanje personaliziranih biltena svakom primatelju. Ukidanjem pristanka na primanje newslettera, odobrenje za gore navedeno praćenje je ukinuto. Informacije / Otkazivanje / brisanjeNa temelju Zakona o zaštiti podataka možete nas kontaktirati bez troškova ako imate pitanja koja se tiču ​​prikupljanja, obrade ili korištenja vaših osobnih podataka, ako želite zatražiti ispravak, blokiranje ili brisanje istih, ili ako želite otkazati izričito odobrenu suglasnost. Imajte na umu da imate pravo ispraviti neispravne podatke ili izbrisati osobne podatke, ako takav zahtjev nije zabranjen bilo kojom zakonskom obvezom zadržavanja tih podataka.